Elsker du vandkunst, så få dig en vandfontæne i haven

En vandfontæne er et smukt og dekorativt element i haven – og så er det nærmest meditativt at stirre på den. Se her, hvorfor du bør investere i en vandfontæne i haven.

Der findes mange former for vandkunst, du kan placere i din have, og det giver dig nærmest uanede muligheder. Dog er en vandfontæne oplagt, da den både er nem og smuk – og så koster de faktisk ikke alverden.

Hvis du planlægger at købe en vandfontæne til haven, er det en god idé at vide, hvordan du vedligeholder den. Derfor følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan benytte dig af, når du planlægger at investere i en vandfontæne.

Samtidig giver de dig et indblik i, hvilke forpligtelser der følger med, når du har en vandfontæne i haven. Det er vigtigt, at du rengør den jævnligt, så alger og skidt ikke ender med at beskadige den – og derfor bør du have det med i overvejelserne, før du beslutter dig for at investere i en vandfontæne til haven.

Hvordan vedligeholder jeg en vandfontæne?

Det vigtigste, du skal være opmærksom på, når du har en vandfontæne i haven, er, at den skal plejes og holdes i orden. Ligegyldigt, om du har en lille eller en stor vandfontæne, er det væsentligt, at du sørger for at rense den jævnligt for skaller og alger – ellers vil den ikke fortsætte med at virke, som den skal.

Som udgangspunkt bør du sørge for at rense den én gang om måneden, eller hver gang der er gået et par måneder. Det afhænger af vandfontænens størrelse, og du bør derfor læse i indlægssedlen, hvor ofte den skal rengøres.

Små fontæner skal renses mindst én gang om måneden, mens de større modeller kan nøjes med at blive renset et par gange om året. Det skyldes, at de større modeller har mere vand, hvorfor de er bedre til at fortynde hvide kedelsten og alger.

Hvor ofte skal jeg rengøre fontænepumpen?

Udover selve fontænen, er det også vigtigt, at du sørger for at rense pumpen, da det er den, der får hele fontænen til at virke. Det er den, der først bliver beskadiget, hvis du ikke sørger for at rense den, da det er pumpen, vandet flyder igennem.

Du rengør den ved at fjerne den fra fontænen, hvorefter du placerer den i en vask, så du kan gøre den ren. Fjern pumpens bagside, hvor propellen er placeret, så du kan rense de rester, der er i pumpen. Ofte er det nok at skylle den med hårdt, rindende vand.

Efterfølgende sætter du låget på igen, hvorefter du sætter pumpen tilbage i fontænen. Det er en god idé også at rense den pumpe, der forbinder pumpen. Det kan dog være lidt tricky, men igen vil hårdt, rindende vand gøre underværker.

Er du vild med havepynt, så find mere inspiration her.