Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

En flagstang er ikke kun til pynt

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvor høj en flagstang skal være, før du sætter en op på din grund. Det gælder, uanset om der er tale om din sommerhusgrund eller i din private have. Det er desuden heller ikke ligegyldigt, hvilken type flagstang du vælger, hvis du vil overholde god skik. Læs mere her.

Hvorfor vælge en flagstang i haven?

Der er flere grunde til, at du bør vælge at få opført en flagstang i din have. Flagstangen er et udtryk for, at du er stolt af vores land, men samtidig kan det være en god måde at markere mærkedage såsom fødselsdage, konfirmationer eller lignende. Det kan også bare være en måde, hvorpå du kan skabe noget hygge i haven.

En anden grund til at vælge en flagstang i haven kan være, fordi du ønsker at skabe et bestemt visuelt udtryk. En flagstang er et smukt element i haven og kan tilføje mange gode ting – eksempelvis farve, bevægelse og hygge. Den kan bruges til at markere et bestemt område eller bare være en prydgenstand sammen med det øvrige havepynt.

Hvor høj skal flagstangen være?

Højden på din flagstang er værd at være opmærksom på, selvom der generelt ikke er nogen steder i lovgivningen, der dikterer, hvor høj den skal være. Som regel skal din flagstang dog være omkring to meter højere end det højeste punkt i din have, så det er flagstangen, der er det mest markante.

Det er vigtigt at sikre, at flagstangen er høj nok til, at flaget tydeligt ses, men ikke så høj at det er svært at håndtere eller vedligeholde. Det er også vigtigt at overholde de skikke og traditioner, vi har for flagning i Danmark. Eksempelvis er der særlige skikke i forhold til, hvornår vi flager, og hvornår flaget skal op og ned.

Hvilken flagstang skal jeg vælge?

Du kan vælge mellem mange forskellige typer af flagstænger, men det er vigtigt, at du vælger én, som passer til netop din have. Valget af flagstang afhænger af flere faktorer, herunder formålet med flagstangen, placeringen, dit budget samt vedligeholdelse. Du kan eksempelvis vælge mellem flere forskellige materialer.

En flagstang i glasfiber er eksempelvis ofte nemmere at vedligeholde end en i træ, samtidig med at den vejer mindre. Det er derfor nemmere at transportere den til dig hjem, ligesom det heller ikke kræver så meget, når den skal monteres. Det er derfor et godt valg, hvis du kan indfri dig med, at den ikke er lavet af træ.

Det er vigtigt at undersøge og sammenligne de forskellige muligheder, før du vælger en bestemt flagstang. Det kan også være en god idé at søge rådgivning fra en professionel, såsom en landskabsarkitekt eller en entreprenør, så du er sikker på, at valget af flagstang passer til din bolig.