Sådan forvandler du din have til en hyggelig oase

Du kender garanteret følelsen af, at vinteren har været lang og hård, og det har føles som om, at væggene i stuen er rykket sammen omkring dig. Ejer du en have, så glæder du dig formentlig til at komme ud og få din daglige dosis af varme solstråler og frisk luft. Se her, hvordan du forvandler din have til en hyggelig oase.

Forlæng sommeren med et hyggeligt orangeri

Har du ikke et orangeri, så er der god grund til at overveje at investere i et. Hvis du har en drøm om at tage hul på udesæsonen lidt tidligere end normalt, og samtidig gerne vil kunne forlænge sommeren, så er det oplagt at få etableret et drivhus eller et orangeri. Det giver dig uanede muligheder for hygge både forår, sommer og efterår.

Her kan du indrette dig med hyggelige tæpper, lanterner og stole, så du kan slappe af og komme helt ned i gear. Der bliver virkelig lagt i ovnen til kvalitetstid med et orangeri, og du får mulighed for at lade batterierne helt op. Du kan få mange forskellige orangerier, men du kan også omdanne dit gamle drivhus til ét.

Hyr en havemand og brug haven til afslapning

Er du typen, der elsker at gå i haven? Så er der masser af hyggestunder for dig, hvor du kan gå og pusle i bedene eller forbedre haven på andre måder. Hører du derimod til det segment, som ikke holder af havearbejde, så kan du i stedet hyre en havemand, så du kan bruge haven til at slappe af og komme helt ned i gear. Klik her for mere information.

Med en havemand eller -kvinde slipper du helt for at skulle ordne din have på egen hånd, og det er en stor fordel, hvis du ikke er typen, som bliver ellevild, så snart det bliver forår, så du kan komme i gang med havearbejdet. I stedet kan du slappe af og overlade arbejdet til en professionel.

Skab lune hyggekroge med hegn og overdækning

Med et par simple tilføjelser til haven kan du nemt lave afskærmede rum i haven. Du kan eksempelvis opsætte et hegn ved din terrasse, så der bliver skærmet af for vind. Du kan også overdække den, så du transformerer den til et rum, som ikke udelukkende egner sig til de dage, hvor solen står højt på himlen. Du kan også fylde haven med havepynt af forskellig karakter.

I stedet bliver den forvandlet til et opholdsrum, hvor hele familien kan samles fra det tidlige forår til helt ind i efteråret. Du kan eksempelvis opsætte et hyggeligt udekøkken, hvor du kan lave mad, imens familien sidder på terrassen og venter på, at der bliver serveret. Et smart og praktisk sted fyldt med afslapning.