Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Sådan pynter du haven på til den store havefest

Når du skal holde havefest, er det en god idé at pynte haven op, så den både virker festlig, eventyrlig og indbydende. Det er vigtigt, at du overvejer oppyntningen nøje, så den skaber den helt rigtige stemning og de rette rammer til den fest, du skal afholde. Herunder følger en række gode råd, som du kan følge, når du skal pynte haven op til fest.

Skab små hyggeområder

Det er vigtigt, at der er nogle små områder, hvor man kan sidde og slappe af, når der er havefest. De skal ikke være for lukkede, så festen bliver opdelt, men det er alligevel hyggeligt, hvis gæsterne sidder lidt forskellige steder i haven, når der ikke er serveres mad, hvor gæsterne selvfølgelig skal sidde samlet.

Du kan med fordel strø kakaoflis eller barkflis ud i haven, hvis du vil skabe nogle små hyggeområder. Du kan finde de bedste priser på kakaoflis fra forskellige forhandlere her, så du ikke vælter budgettet. Det kan eksempelvis også være en god idé at lave et lille bålsted, hvor man kan sidde og nyde tilværelsen med et glas rosévin foran et lille bål.

Et bålfad sætter stemningen

Hvis du ikke ønsker at etablere et bålsted i haven, blot fordi du skal afholde en fest, så kan mindre også gøre det. Du kan eksempelvis investere i et bålfad, som gæsterne kan samles om, når der ikke serveres mad. Det er især hyggeligt ud på de sene aftentimer, når mørket har sænket sig.

Herudover kan bålfadet også bruges til at riste snobrød, pandekager eller skumfiduser, når der skal laves natmad. Det er en hyggelig og social måde at lave natmad på, og samtidig er det en god idé, hvis kulden sænker sig, fordi festen ikke lige er placeret midt i de varmeste sommermåneder.

Masser af små sjove detaljer i haven

Der findes mange måder, du kan pynte haven op på. Det kan være en god idé at hænge nogle små lanterner op i træerne og lave nogle sjove skilte eller lignende. I sidste ende er det kun fantasien, som sætter grænserne, når det kommer til havepynt.

Du kan finde inspiration på Instagram og Pinterest, hvis du er løbet tør for idéer til, hvordan du pynter haven op. Der er mange muligheder, og det handler om at vælge den rigtige pynt, som skaber den helt rigtige stemning til haven.